Bah, dat lijkt wel slootwater!!! Maar is slootwater echt wel zo vies als je denkt? Als er vissen en waterbeestjes in zwemmen, waarschijnlijk niet.

Met de thuiswerkopdracht ‘proefjes met water’ maak je je eigen waterlaboratorium. Je verzamelt en maakt je eigen soorten water – water met zout erin, slootwater, afwaswater, water met olie, kraanwater, prikwater… wat je maar kunt bedenken.

In de opdracht staan verschillende proefjes waarmee je het water met elkaar kunt vergelijken. Blijft er bijvoorbeeld een punaise op drijven? Belangrijk! Want als er een punaise op kan drijven, dan kan er ook een schaatsenrijder op lopen? Is het water helder of troebel? Dat doe je door er met een zaklamp door te schijnen. In de opdracht staan ook verwijzingen naar websites met nog veel meer leuke proefjes.

Tenslotte, probeer je het water weer schoon te maken? Hoe kun je dat doen? En hoe gaat het in het echt?

De thuiswerkopdrachten kun je voor school doen, maar ze zijn ook gewoon heel leuk om zelf te doen als je vrij bent. Wie houdt er nou niet van knoeien met water? En we hebben nog meer opdrachten gemaakt, bijvoorbeeld over soorten in jouw tuin. Of een energiespeurtocht door jouw huis. Ze zijn nu in de ontwikkelfase te koop met een forse korting. Elke download kost 4 euro 50.

Ben jij een leerkracht of een BSO medewerker, met de thuiswerkopdrachten kun je je leerlingen aan het werk zetten. Dus downloaden die opdrachten! En laat je ons even weten wat je ermee hebt gedaan en hoe het is bevallen?

Downloaden!