Laden Evenementen

Cursusdagen: 18, 19 september en 10 oktober.

Deze cursus is zowel geschikt voor Nederlandse en Vlaamse deelnemers. En wordt samen met een Vlaamse pedagoog gegeven. Al voor de derde keer!

Kinderen laten aanrommelen met modder, blaadjes en takken. Ze ontdekken pissebedden onder een steen. Ze vertellen thuis grote verhalen over de avonturen met de kippen! Door buiten te spelen in de natuur doe je je kinderen veel goeds! Het is waardevol voor de ontwikkeling van kinderen. Maar het maakt ze ook, op hun niveau, bewust van dat ze de aarde delen met allerlei bijzondere beesten en planten.

Waarom is spelen in de natuur belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen? Wat zijn  randvoorwaarden voor een ‘rijke’, ‘natuurlijke’ speelomgeving? En hoe kun jij als (toekomstig) professional inhoudelijk bijdragen aan deze mooie ontwikkeling?

We halen onze inspiratie uit de ideeën van onder andere Malaguzzi  (Reggio Emilia) en de meervoudige intelligentie van Howard Gardner. Volgens Malaguzzi heeft elk kind honderd talen om zich uit te drukken. Dat betekent volgens ons dat je een kind moet meenemen in avonturen, die hij/zij zelf kan invullen! Over zand, over bomen, stenen, beestjes, boerderijdieren, over pirateneilanden en toverdokters.

Na de training kun je zulke avonturen vorm geven met behulp van natuurelementen, prentenboeken, verhalen en handpoppen. Hoe gun je kinderen de vrijheid om dit op hun eigen manier in te vullen? Hoe observeer je ieders spel en ontwikkeling? En hoe documenteer je dat, zodat je de kinderen en de ouders kunt laten zien hoe ze hebben ‘geleerd’.

Peuters in het Wild (onderdeel van Natuur is een Feest) organiseert een driedaagse training voor iedereen die Peuters in het wild activiteiten wil organiseren in hun praktijk of kinderopvang. Je kunt je vervolgens presenteren als specialist natuurlijk- en avontuurlijk buitenspelen in de kinderopvang, kleuteronderwijs  en/of coachpraktijk.

Wil jij een bijdrage leveren aan deze belangrijke ontwikkeling, doe dan mee aan onze driedaagse training ‘peuters en kleuters in het wild’.

Wanneer: Op vrijdag en zaterdag 18 en 19 september 2020
en een derde dag op zaterdag 10 oktober

Waar: Stadsboerderij Wolfslaar in Breda

Prijs:    385 euro (inclusief een cursusmap met voorbeelden, lunch, koffie, thee en dergelijke)

Voor wie : Professionals actief in de kinderopvang, gastouders, vrijwilligers en zzp-ers die natuuractiviteiten aanbieden voor peuters en/of kleuters

Begeleiders :   Bart de Koning is initiatiefnemer van Natuur is een Feest Nederland en de trainer van Peuters in het wild.
Geert Derwael van Pedagogisch Bureau Meander in Hasselt, Vlaanderen.  Geert weet veel van Reggio Emilia en andere pedagogische stromingen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelman. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Deelname driedaagse training peuters in het wild in breda
385,00 incl. BTW
Onbeperkt