Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

 Natuur is een Feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen!

Kinderen plezier laten beleven in de natuur. Dat wil Natuur is een Feest bereiken met haar feestjes en andere activiteiten. Kinderen die natuur leuk vinden, gaan het meer waarderen en er meer voor zorgen. Je kunt kinderen wel heel enthousiast krijgen door aan te sluiten bij hun belevingswereld. Tijdens onze populaire ‘minecraft in het echt’ activiteiten, spelen kinderen creatief in de natuur. Talloze ouders met kleuters melden zich aan voor een zoektocht naar ‘de Gruffalo’. In de natuurspeeltuin is een Jurassic Parc maken heel populair.

Team Natuur bieden we aan, voor BSO’s, sportkampen, schooluitstapjes. In het bos leren de kinderen met elkaar samenwerken en versterken ze hun groepsgevoel.

Natuur is een Feest is een platform van merendeels zzp-ers die natuuravonturen aanbieden. We hebben in zeven jaar tijd heel wat succesvolle avonturen bedacht. Avonturen waarbij kinderen graag de natuur in gaan. Daar hun eigen ontdekkingen doen en het avontuur aan gaan. Fysiek en creatief hun grenzen opzoeken. Enthousiast worden van het leukste feestje ooit!

Training dag 1 – 12 september 10.00 -16.00 uur

Tijdens dag 1 maak je kennis met een heel aantal avonturen die wij al voor je hebben uitgeprobeerd. Daarnaast leer je ook over onze pedagogische gedachten achter avontuurlijk buitenspelen in de natuur. En ook hoe je zoiets leuks organiseert. Je bereidt een eigen avontuur voor dat je tussen dag 1 en dag 2 kunt aanbieden met een groep kinderen. Je kunt het natuurlijk ook aan je eigen kinderen aanbieden.

Huiswerk/oefening

Je biedt je eigen avontuur aan, aan een groep kinderen. Via een whatsappgroep kunnen we onze ervaringen uitwisselen. Wat ging er goed, wat kon er beter? Waar heb je vragen over?

Training dag 2 – 3 oktober 10.00 – 16.00 uur

We bespreken onze ervaringen in de praktijk met behulp van foto’s en video’s.

Deze dag is ook een verdieping op hoe je een avontuur organiseert. Hoe je kinderen motiveert met een uitdaging, een verhaal, met vragen die aanzetten tot actie. Hoe je kinderen de ruimte geeft om hun eigen invulling te geven, en ook hoe je ze bij de les houdt door bijvoorbeeld een korte time out. Wat zijn jullie aan het doen? Wie kan jullie inspiratie geven? Wat hebben jullie verder nodig? Hoe je het avontuur afsluit.

Eventueel aansluiten bij Natuur is een Feest

Je kunt de training gebruiken voor je eigen praktijk, maar je kunt je ook aansluiten bij ons platform van aanbieders. We vertellen hoe ons platform werkt en wat de mogelijkheden daarbij zijn.

Met de training leer je activiteiten te organiseren voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen. Natuurlijk biedt je andere avonturen aan, aan kleuters als aan tienjarigen. Het idee dat je kinderen motiveert, aan de slag helpt met hun eigen invulling en het aangaan van een avontuur is precies hetzelfde.

De tweedaagse training kost 181,50 euro inclusief btw. Daarbij krijg je een reader en beide dagen een vegetarische lunch en zoveel koffie en thee als je wilt.