€ 125,00

per groep incl. BTW

extra informatie
Bel me terug

Bomenschatkist

Veel kinderen hebben een favoriete boom! De pruimenboom bij oma. De vliegden waar ze in klimmen als ze in de duinen spelen.

De enorme vleugelnoot in het park!

De leerlingen maken een schatkist over een boom die zij heel mooi vinden. Ze werken in groepjes, maar elk kind maakt een eigen schatkist.

In de schatkist kunnen ze van alles van de boom verzamelen: dennenappels, eikels, blaadjes, stukjes schors. Ze kunnen op kaartjes tekenen of schrijven. Hoe hoog is de boom? Hoe dik is de boom? Wat voor soort boom is het? ‘Kijk ik heb m’n boom nagetekend’, dit is een foto van mijn boom. Dit heb ik uitgezocht over eikenbomen!

De schatkist kunnen ze mooi maken met tekeningen of plakplaatjes. Het wordt hun bomenschatkist – over de boom waar het kind iets mee heeft.

We sluiten af met spelletjes waarin de kinderen hun boom aan elkaar presenteren. Zo vertelt een kind aan de andere kinderen hoe zijn boom eruit ziet. De andere kinderen proberen te tekenen. Ze verzinnen samen een verhaal over hun boom. Kind 1 begint met een zin, kind 2 gaat verder enzovoorts!

Deze activiteit is geschikt voor kinderen van groep 4, 5 en 6

Helemaal te gek

Wat een heerlijk feest. De kids hebben genoten

Jeroen Pernot

Activiteit aanvragen