Joep Troep ruimt het op!

Joep Troep ruimt het op!

Op 18 maart is het weer landelijke opschoondag!

Doe jij ook mee met je klas of BSO? Organiseer jij zwerfvuilcampagnes in jouw gemeente?

Jonge kinderen vinden het best leuk om zwerfafval op te ruimen. Maar je moet ze natuurlijk vertellen waarom.

Niemand kunnen dat leuker dan Joep Troep en Karla Keurig

Het verhaal van Joep en Karla

Joep vindt tegen blikjes trappen het leukste wat er is! Zijn vriendinnetje Karla vindt dat NIET NORMAAL! Joep, straks komt zo’n blikje in de sloot en dan bezeert een vis zich er aan. Je houdt toch van vissen, Joep?

Joep houdt heel erg van vissen. Zijn opa heeft zelfs een aquarium en daar gooi je toch ook geen blikjes en plastic in? Joep moet zelfs een beetje huilen van wat hij gedaan heeft. Maar Karla troost hem. Joep, het is nooit te laat om te veranderen. Kom we gaan de straat schoonmaken! Het is een showtje vol humor en plezier! En af en toe trapt Joep nog steeds tegen blikjes. Maar daarna raapt hij het wel op!

Joep inzetten bij jouw zwerfvuilcampagnes

Ben jij in jouw gemeente verantwoordelijk voor campagnes tegen zwerfvuil? Ook dan kun je Joep Troep inhuren om jongere kinderen (3 tot 7 jaar) en hun ouders/grootouders te bereiken. Joep Troep kan ook op BSO’s, kinderdagverblijven (peuters) komen om kinderen te betrekken bij zwerfafval.

Hoe werkt het?

Joep Troep is de gangmaker van de show. Bart de Koning speelt meestal deze handpop.

Karla Keurig is meer de aangever. Deze rol kan ook prima gespeeld worden door een enthousiaste leerkracht of ouder.

De opruimactie begint met een gezamenlijke show van Joep en Karla in de klas, groep of in de aula.

Je combineert de showtjes met een opruimactie. Voor de materialen zorg je voor afvalknijpers, vuilniszakken, en hulpouders. Als je er een kleine actie van maakt, kan Joep tussen de groepjes kinderen doorlopen om ze aan te moedigen. Mocht je meerdere groepen hebben, dan komt Joep na het opruimen nog 10 minuten in elke klas om na te praten over wat ze allemaal hebben gevonden, hoe het zwerfafval er komt, wat je er aan kunt doen dat het wegblijft (in de prullenbak gooien) en hoe je in je klas met afval omgaat (Joep kan ook nog wat vertellen over afval scheiden).

Neem contact met ons op. We maken graag een passend voorstel!

Joep Troep aanvragen

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.