Wist je dat elk type kind anders met spelen omgaat? Speelgoeddeskundige Marianne de Valck onderscheidt de rauwers, douwers, bouwers en de schouwers. Prachtige woorden natuurlijk. Maar wat betekent het, bijvoorbeeld voor een feestje in het bos? In de vriendengroep zitten natuurlijk verschillende types. Rauwers die eindeloos kunnen slepen met takken. De bouwers, die de leiding nemen, bijvoorbeeld als ze een hut gaan bouwen. Schouwers die een tak optillen en zich dan verliezen in een pissebed die eronder vandaan kruipt. En douwers, de creatieve geesten die de andere overhalen dat er een spits dak op de hut moet in plaats van een plat dak. Onverdroten gaat deze door tot dat zijn of haar doel bereikt is.

Wat is jouw kind voor type? En met welke kinderen speelt hij of zij? Gaat dat goed? Hoe werken ze samen, wanneer krijgen ze ruzie?

Feestjes voor iedereen

Onze feestjes zijn voor iedereen. En dat is best een kunst natuurlijk! Maar je ziet dat ze allemaal tot hun recht kunnen komen bij het bouwen van een hut! Natuurfeestjes zijn veel vrijer dan bijvoorbeeld lasergamen. Bij lasergamen is er eigenlijk maar een doel: wie de meeste andere kinderen raakt, heeft gewonnen. Bij onze natuurfeestjes proberen we alle kinderen samen te laten werken en ook de ruimte te geven! Dat wordt door veel kinderen als heel prettig ervaren. Het leukste feestje ooit! Hier mochten we doen wat wij zelf wilden!

Zoek jouw feestje op de website

Wil jij ook zo’n leuk feestje. Laat je niet tegenhouden door een beetje regen. En boek bij ons een feestje. Op de website kun je kiezen waar je de nadruk op wilt leggen. En als je vragen hebt, kun je ook even contact met ons opnemen. We hebben feestjesgevers door bijna hele land en we organiseren onze feestjes op natuurlijke plekken die niet te kwetsbaar zijn.

Doen jullie ook mee?