€ 135,00

per groep incl. BTW

Droomtuintjes maken

Kabouters Wipneus en Pim dromen van een fijne tuin. Ik wil bloemen en een vijver, zegt Wipneus. Mijn oma heeft een pruimenboom. Die wil ik ook, zegt Pim.

Samen met de kinderen bedenken de kabouters wat er in hun droomtuintje moet komen. Een schommel? een kippenhok? een vijver? bloemen? Met stoepkrijt maken de kinderen eerst een ontwerp. Daarna gaan ze in hun eigen bakje met aarde, zand, schelpen, gekleurde steentjes, ijslollystokjes en bloemzaadjes hun eigen tuin maken.

Deze activiteit is inclusief bakjes en knutselmateriaal en zaadjes. Kinderen vinden het ontzettend leuk om te doen en ze krijgen iets tastbaars (en groeiends) mee naar huis. Iets om voor te zorgen en zich over te verwonderen.

Uit onze ervaring blijkt dat Droomtuintjes werkt voor elke leeftijdsgroep. De activiteit kan heel makkelijk worden aangepast! Met oudere kinderen, praten we meer over ontwerpen en over biodiversiteit. Met de jongste kinderen gaat het vooral om het spelen met het materiaal. Al veel BSO groepen gingen je voor!

Activiteit aanvragen