€ 115,00

per pakket incl. BTW
gratis verzending

Foto: Mirjam van Klink

In actie

Opdrachtkaarten

Rolf en de Wolf

Oervolk

Wil jij je kinderen leren hoe het leven in de oertijd aanvoelt. Een leven waarbij je met pijl en boog kunt schieten, speren leert slijpen, stilletjes op jacht leert gaan, eetbare planten kunt herkennen en gebruiken. Dan is het pakket Oervolk echt wat voor jouw groep.

Opdrachtkaarten

Oervolk bestaat uit 28 opdrachtkaarten. Hierop staat eenvoudig uitgelegd wat je kunt doen. Kinderen kunnen eventueel zelf kiezen met welk project ze aan de slag willen. Voorbeelden zijn: een amulet knutselen van natuurmateriaal; jam maken van bramen en vlierbessen; hoe je met een firesteel zelf een vuurtje maakt; hoe je lekkere pesto maakt en welke wilde – veel voorkomende – planten je hiervoor kunt gebruiken.

Je kunt Oervolk ook inzetten tijdens een schoolreis of tijdens een themadag van de BSO of scouting.

Rolf en de Wolf

Bij het pakket zit ook een prachtig geïllustreerd prentenboek. Dat vertelt hoe de wolven bij de mensen zijn gekomen. Er was ooit een Oerjongen (Rolf) die verdwaald was in het bos. Hij doodde een moederwolf met zijn speer. Toen moest hij zelf moeder worden en de welpen verzorgen. Na een heel avontuur kwamen ze terug in het dorp. De welpen kwamen in het dorp wonen en hielpen overal mee. Dit boek kun je vooraf voorlezen of het de kinderen zelf laten lezen.

Handleiding

Tenslotte is er een uitgebreide handleiding die jou als docent of begeleider helpt hoe je Oervolk kunt inzetten.

We verkopen het pakket in print. Je kunt het hier online betalen of er voor kiezen om het op factuur te betalen.

Wil jij begeleiding bij Oervolk. Dan kunnen we jouw activiteit ook begeleiden. Boek op ‘onderwijs‘ of op ‘kinderopvang’.

Losse materialen bestellen

Prijs

Prentenboek/verhaal (in print) incl. verzendkosten 35 euro
Set met 28 gelamineerde opdrachtkaarten + handleiding (incl. verzendkosten) 80 euro
Opdrachtkaarten + handleiding in pdf (digitaal) 30 euro