Op zoek naar de bomenschat!

Onder een volwassen boom is het prettig vertoeven. Onder welke boom stond jouw tuinstoel deze zomer?

Een volwassen boom is een gratis airconditioning en luchtverfrisser ineen. Bomen planten is voor gemeenten de ideale manier om iets tegen hittestress te doen. Bomen planten doe je in de winter! En hoe mooi is het om hier kinderen bij te betrekken. De Nationale Boomfeestdag zorgt al tientallen jaren voor ondersteuning hierbij. Maar ook Natuur is een Feest doet graag een duit in het zakje.

Met de bomenschatkaart, een schatkistje dat je kunt versieren en een overal inzetbare bomenspeurtocht ‘op zoek naar de bomenschat’, geef je kinderen een mooie en educatieve ervaring rondom het bomen planten. Tijdens de tocht kan onze bomenfluisteraar namens de bomen meer vertellen. Over welke dieren in de boom hun huisje vinden, hoe die met wortels water en voedsel uit de grond zuigt, hoe de boom haar eigen blad- en takafval recyclet en hoe bijen en hommels zorgen dat er uit bloemen vruchten ontstaan.

Gemeenten kunnen tegenwoordig het hele bomenseizoen (van half november tot half maart) een boomfeestdag organiseren. Natuur is een Feest zorgt ervoor dat dit juist een feest wordt voor de kinderen.